Dženan Lončarević u novoj pjesmi “Duga” poručuje: Neka se budale svete, hrabri opraštaju

Estrada Novosti Showbiz

Neka se budale svete, hrabri opraštaju, poručuje Dženan Lončarević u novoj pjesmi “Duga” kojom je danas obradovao brojne fanove širom regiona.Tekst za baladu, po kojima je Lončarević inače prepoznatljiv, djelo je Armina Šakovića, dok muziku i aranžman potpisuje Amil Lojo. Poznata je njegova posebna veza sa Sarajevom, tako da su na pjesmi svirali i Muamer Đozo i Muris Varajić, a prateće vokale je otpjevala Aida Mušanović – Arsić.

Spot je sniman u Beogradu u studiju, a sve pod rediteljskom palicom Harisa Dubice, koji je posljednjih godina Dženanov stalni saradnik i zadužen je za ekranizaciju svih njegovih pjesama.

“U ovom spotu priča je ispričana emocijama. Haris Dubica je to odlično uradio. ‘Duga’ je još jedna balada, kao što je navikla moja publika i sigurno da ona neće trajati mjesec ili godinu, nego decenijama”, kaže Lončarević koji dodaje da će na njegovom novom albumu, na kojem je dosta bio angažiran i Mahir Sarihodžić biti i jedna pjesma Mirka Šenkovskog Geronima.

Zanimljivo je da se među brojnim glumcima i statistima u videospotu pojavljuje i provjereni tandem Armin Šaković – Amil Lojo.

“Ovo je zasigurno jedna od najljepših pjesama na kojima sam radio i jedan od najljepših tekstova koje je Šaković napisao. Siguran sam da će pjesma biti jako uspješna i da će dugo trajati”, dodao je Amil Lojo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *