Sun. Jul 21st, 2024

Legendarni Plavi Orkestar najavio povratak: Evo šta je rekao popularni Loša

0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Legendarni sarajevski bend Plavi orkestar održao je koncert na Tvrđavi Brod u Slavonskom Brodu.

To je prvi koncert nakon višegodišnje pauze, nakon kojega slijedi Opatija 3. augusta, Sustipan 24. augusta i Vrsar 1. septembra.

“Nemate pojma koliko se mi u bendu radujemo koncertu jer je to prvi koncert nakon petogodišnje pauze. Mi smo vam neka vrsta profesionalnih amatera i uvijek smo uzbuđeni pred koncert. Netipičan smo bend. Ne slavimo godišnjice, ne gledamo Plavi orkestar kao karijeru, nego kao neki slučajni san koji se desio i traje. Našoj neambicioznosti svjedoče duge pauze od sedam do deset godina između albuma. Imam osjećaj nekad da se to nekom drugom dešava, a ne nama” otkrio je Saša Lošić Loša za 24Sata.

Rekao je i da je na pomolu novi album.

“Spremamo i nove pjesme koje nose isključivo dobru energiju i pozitivnu atmosferu. Kod nas nema zaustavljanja, tek smo zapravo na početku” kaže Loša, koji ove dane provodi u studiju snimajući nove pjesme koje su nastale tokom njihove pauze.

Karijeru Plavog orkestra obilježili su veliki hitovi poput antologijskih pjesama: SuadaKajaBolje biti pijan nego starSava tiho tečeZelene su bile oči teKad mi kažeš pašaAko su to samo bile lažiOdlazim, čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju. Plavi orkestar osnovan je 1983godine u Sarajevu u sklopu pokreta Novi primitivci, u kojem su bili i Zabranjeno pušenjeElvis J. Kurtović i još neki drugi kultni sarajevski muzičari. Kritičari smatraju bend jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina, bliskim kako starijim tako i mlađim generacijama slušatelja.

Izdali su 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 miliona primjeraka, a svijet su više puta obišli turnejama s ukupno više od 1.500 koncerata

Iako je Plavi orkestar imao više pauza u karijeri, mnogi fanovi nisu ih nikad zaboravili, a njihove pjesme su postali vječni evergreeni na ovim prostorima. Za povratničku turneju u Hrvatskoj okupio ih je producent Tomislav Kašljević, a ulaznice su dostupne u sistemima Eventim.hr, piše 24Sata.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

By admin

Related Post

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *